00:00
00:00
Newgrounds Background Image Theme

jonnytftg just joined the crew!

We need you on the team, too.

Support Newgrounds and get tons of perks for just $2.99!

Create a Free Account and then..

Become a Supporter!

Funky Jam

Share Download this song

Author Comments

A funky jam, made with vintage instruments, enjoy :)

https://voluto.bandcamp.com/releases

Please do comment!

Log in / sign up to vote & review!

Newgrounds accounts are free and registered users see fewer ads!

Hallo nogmaals. Ik schrijf de review in het Nederlands, net wat makkelijker :) Ik review op dezelfde manier als eerst; in drie categorieën.

Compositie:
Simpel maar effectief. Je kan horen dat je al een langere tijden de toetsen partijen bespeeld. De solo lijntjes klinken ook lekker, alleen zou dit iets meer kunnen variëren vind ik zelf. Misschien zou je ook is kunnen kijken naar wat meer jazzy akkoorden liggingen. Bijv. C7-9-13 liggingen (in noten: C - E - G - Bb - D - F). Ik zou daarvoor iets meer gaan opzoeken, dit is een heel apart deel in de muziek theorie. Het zou je track nog meer groovy / lounchy maken :)

Mixing:
Het eerste wat we moet opvalt is dat de toetsen heel erg aan de voorgrond liggen. Dit is logisch, want hier gebeurt ook het meest :) Alleen moet je uitkijken dat de drums en bass niet naar achter vallen in de mix. De toetsen kunnen grooven / soleren op een goede basis, en dat zijn de drums en de bass. Je kan ook geen huis bouwen zonder goede fundering om maar zo te zeggen :) Ik zou ze iets harder zetten een beetje EQen op de freq waar ze het meeste power hebben. Je hebt lekker gebruikt gemaakt van de reverb!

Feeling:
Dit klinkt misschien raar, maar dit geeft mij niet echt de feeling van „een jam”. Wat ik hiermee bedoel is dat ik heel erg kan horen dat het met een DAW is gemaakt. Een instrumentale jamsessie in een kroeg is gespeeld door mensen, en mensen spelen op hun gevoel. Dus de drum hangt bijvoorbeeld iets meer naar achter, de bass doet af en toe een loopje, de toetsenist varieert een beetje in z’n spel, iedereen speelt af en toe harder en zachter.. enzovoort. Een daarentegen DAW doet gewoon precies wat er gevraagd word :) Wat ik probeer te zeggen is dat de sounds een beetje statisch klinken. Misschien moet je proberen te experimenteren met midi grooves / velocity. Het zou de track nog maar kunnen laten grooven :)

Ik hoop dat je hier wat aan hebt!
Rating: 3,5 stars

Voluto responds:

Hartstikke bedankt voor jouw kritische review!

Zeer bruikbare tips. Vooral de jazz akkoorden moet ik naar kijken. Ik ben namelijk klassiek geschoold en ben dus niet thuis in die wereld, maar ik ga het zeker uitzoeken! Ook mastering en mixing moet ik nog onder de knie krijgen.

Ik ben inderdaad ook op zoek naar manieren om de tracks natuurlijker te laten klinken. Wellicht kan jouw tip over de midi velocity daarbij helpen :D

Nogmaals dank!

Voluto

Wow absolutely impressive; simple yet complex. You are all over the place playing good variety in your groove. It sounds like you've been playing for over 10 years, lots of experience. I admire the style you bring to Newgrounds; keep up the good work!

Voluto responds:

Thank you very much! I'm 17 right now and have been playing classical piano since I was 7. Since a year ago i started experimenting with other kinds of music, like this :).
Thank you very much for your nice feedback!

Greetings,

Voluto

The funk is real!!!! Keep it up!!!!

This is cool audio. I Love the theme to the song. this rocks. keep it up
Food123

Voluto responds:

Thank you very much for your feedback, I appreciate it!

Hahah met welke DAW heb je dit gemaakt?
Grappig nummer lol :D

Voluto responds:

Dankje! Ik heb het met Fl gemaakt, alle geluiden komen van Sampletank 3, geweldige VST!

Credits & Info

Author

Listens
3,857
Faves:
7
Downloads
31
Votes
10
Score
4.07 / 5.00

Uploaded
Jan 24, 2015
11:44 AM EST
Genre
Funk
File Info
Song
2.3 MB
2 min 1 sec

Licensing Terms

Please contact me if you would like to use this in a project. We can discuss the details.