Be a Supporter!

Ask your FruityLoops questions here

  • 476,226 Views
  • 6,767 Replies
New Topic Respond to this Topic
TMM43
TMM43
  • Member since: Jun. 26, 2005
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 08
Blank Slate
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-05-27 11:57:22 Reply

Cheering?

I've noticed in a few songs that in the backround...There is cheering? Like a big crowd or something.

Is this in FL somewhere? Or do I have to download it?

If I have to download, where do I get it, and is it free?

Thanks alot..
-[TMM43]


..............The Guide to Newgrounds Audio
Latest Track: Infinity
Need Help? Real Life|Audio

BBS Signature
MaestroSorrow
MaestroSorrow
  • Member since: Jan. 5, 2006
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 10
Blank Slate
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-05-27 12:00:13 Reply

At 5/27/06 11:57 AM, Themonkieman43434 wrote: Cheering?

I've noticed in a few songs that in the backround...There is cheering? Like a big crowd or something.

Is this in FL somewhere? Or do I have to download it?

If I have to download, where do I get it, and is it free?

Thanks alot..
-[TMM43]

There is no cheering preset in FL, it's probably a sample downloaded from somewhere. Google ^^.

TMM43
TMM43
  • Member since: Jun. 26, 2005
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 08
Blank Slate
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-05-27 20:35:35 Reply

Alright...

thanks man


..............The Guide to Newgrounds Audio
Latest Track: Infinity
Need Help? Real Life|Audio

BBS Signature
lolswords
lolswords
  • Member since: Feb. 8, 2006
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 02
Blank Slate
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-05-27 22:41:09 Reply

In fruity loops how do you porn?

Fabulousfaice
Fabulousfaice
  • Member since: Aug. 6, 2005
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 03
Blank Slate
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-05-27 22:50:20 Reply

At 5/27/06 10:41 PM, Rotten_foreskin- wrote: In fruity loops how do you porn?

Under file, theres two buttons:

'pr0n', and 'no pr0n'.

I think thats what your looking for.

lolswords
lolswords
  • Member since: Feb. 8, 2006
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 02
Blank Slate
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-05-28 02:31:24 Reply

In fruity loops how do you rape?

Fabulousfaice
Fabulousfaice
  • Member since: Aug. 6, 2005
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 03
Blank Slate
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-05-28 02:38:46 Reply

At 5/28/06 02:31 AM, Rotten_foreskin- wrote: In fruity loops how do you rape?

Use reason 3.0.

HO HO HO MUTHAFUCKA.

:D

lolswords
lolswords
  • Member since: Feb. 8, 2006
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 02
Blank Slate
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-05-28 03:33:29 Reply

ok.on fruity loops how do you goatse?

MaestroSorrow
MaestroSorrow
  • Member since: Jan. 5, 2006
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 10
Blank Slate
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-05-28 12:19:38 Reply

well, first you grab the nearest knife and force feed it down your throat.

guilmonx
guilmonx
  • Member since: Feb. 26, 2006
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 10
Musician
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-05-29 02:48:38 Reply

Ok I have a question for you. How do you change the samples to your own created samples in sytrus? I want to add my sample to a sytrus mixer so I can mess withn it. I would also like to know how to do the same with 3OSOX. If I knew how then I wouldn't need to use presets anymore.

bassaaphex
bassaaphex
  • Member since: Jan. 2, 2005
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 09
Blank Slate
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-05-29 03:09:55 Reply

I don't see any envelopes in the playlist, are you sure its the right place? If it is, can you tell me how you got there O_o.

I mean the sound envelopes other than the obvious volume one
ie cutoff envelope and frequency envelope. they dont seem to make a diffrence if there in our out. just wodering what they do thats all

sharpnova
sharpnova
  • Member since: Feb. 19, 2005
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 09
Blank Slate
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-05-31 21:54:56 Reply

why is the software not decent because it doesn't require knowledge of how to play a musical instrument? fruity loops is just as capable of making original music with real instruments as reason is. it just so happens that it can also make good music WITHOUT real instruments.

this makes it not decent? or it just pisses you off that 13 year old kids who don't know crap can make music JUST AS GOOD as the crap you can make with your lifetime supply of instrument experience.


= + ^ e * i pi 1 0

Syntrus
Syntrus
  • Member since: Dec. 18, 2005
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 10
Musician
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-05-31 22:49:09 Reply

Greetings I just recently got off a site where i wasn't bad at all oit here iam getting killed is thier somthing wrong with my fruity loops abbility or something or is it that newgrounds hates me cuz i can't hear it click my si pic and tell me wut the hells wrong in a reiview SAVE ME!


Syntrus keeping it real with fake computer music since 2006
The Madness of Kid Triangle

BBS Signature
GoldyLox
GoldyLox
  • Member since: May. 9, 2006
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 01
Blank Slate
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-06-05 04:19:23 Reply

Is there a way to open mp3 file through FL6 demo

PERVOK
PERVOK
  • Member since: Apr. 18, 2005
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 22
Blank Slate
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-06-05 14:06:11 Reply

At 6/5/06 04:19 AM, GoldyLox wrote: Is there a way to open mp3 file through FL6 demo

Open an audio clip -> find your file -> hit Open -> click on the bottom bar on the sequencer -> enjoy.


pervokative.bandcamp.com

pervokatively provocative perverted person

JeremysFilms
JeremysFilms
  • Member since: Feb. 18, 2005
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 18
Blank Slate
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-06-06 20:43:15 Reply

I'm new to FL, there's no instrument list, how do I choose instruments and how's this whole channel thing work?

The-XI
The-XI
  • Member since: Mar. 14, 2006
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 02
Blank Slate
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-06-06 21:39:29 Reply

At 6/6/06 08:43 PM, JeremysFilms wrote: I'm new to FL, there's no instrument list, how do I choose instruments and how's this whole channel thing work?

Think of channel as an instrument. If you right click on a channel (or one of those box things) you can select 'insert channel' and choose an instrument. Its a good idea to fiddle with knobs or read tutorials to learn how to use these synths, or 'VSTs'. Samples, or instruments, can be added by finding them in the side bar in 'packs' and left clicking and selecting 'open in new channel'.

JeremysFilms
JeremysFilms
  • Member since: Feb. 18, 2005
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 18
Blank Slate
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-06-06 22:07:58 Reply

Thanks, also, is there a way to get more instruments for free?

The-XI
The-XI
  • Member since: Mar. 14, 2006
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 02
Blank Slate
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-06-06 23:58:31 Reply

At 6/6/06 10:07 PM, JeremysFilms wrote: Thanks, also, is there a way to get more instruments for free?

This is a good place for samples, and for synths, or VSTs, use google.

Denta
Denta
  • Member since: Jan. 18, 2006
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 09
Blank Slate
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-06-07 10:27:20 Reply

Hey, i'm in trouble...

I've recently got a Elec-guitar, and i've only got my MP3 to record in...
And my FL Studio 5 producer will only import a MIDI file, beat to slice or a Rebirth Re-338 song (?).

So is there any plugins you must have to import mp3, or are you able to use one of the other import choices? If so, how?

P.S. I don't have my computer in my bedroom, it's more like a "family computer"
That means i can't buy a microphone to record in, PC = Downstairs and Guitar = Upstairs.

Denta
Denta
  • Member since: Jan. 18, 2006
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 09
Blank Slate
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-06-07 11:23:54 Reply

Help is VERY APPRECIATED

Denta
Denta
  • Member since: Jan. 18, 2006
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 09
Blank Slate
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-06-07 12:14:37 Reply

I'M BEGGING YOU!!!

MaestroSorrow
MaestroSorrow
  • Member since: Jan. 5, 2006
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 10
Blank Slate
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-06-07 15:14:08 Reply

k calm down.

You have FL 5?

Press f9 to bring up the playlist.

You'll notice a small rectangular area at the bottom of the playlist.

Click anywhere in this bar, and you can import mp3 songs into it.

Denta
Denta
  • Member since: Jan. 18, 2006
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 09
Blank Slate
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-06-07 15:22:03 Reply

Thanks ALOT!!!

TimeBender
TimeBender
  • Member since: Nov. 19, 2004
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 14
Blank Slate
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-06-07 21:54:04 Reply

Hm.... okay I've collabed with a friend, and when I asked him this he wasent avialble.

In the playlist, down at the bottom. There is this thing, that can change the pitch or volume. like "automation clip" or something like that.

how would I create one of those?

PERVOK
PERVOK
  • Member since: Apr. 18, 2005
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 22
Blank Slate
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-06-07 23:37:56 Reply

At 6/7/06 09:54 PM, AmeerThePrince wrote: how would I create one of those?

If you wanna change the volume opn something, right click on the knob that changes the volume on it, if you wanna change the pitch, right click on the knob for that, etc etc. You can automate anything. Then select 'create automation clip'. From there you can click on the bottom bar on the sequencer and create a little section that is 4 beats long, which you can extend and make the knob you automated go up and down.


pervokative.bandcamp.com

pervokatively provocative perverted person

GoldyLox
GoldyLox
  • Member since: May. 9, 2006
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 01
Blank Slate
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-06-08 16:53:18 Reply

ok so i'm still looking how to open an audio clip in FL6 (it is the demo version)...i cant find where that is on FL6

Can some one direct me

DonDiablo
DonDiablo
  • Member since: Apr. 29, 2005
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 02
Blank Slate
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-06-08 19:44:24 Reply

on fruity on the play list (F9) theres two parts, the top is for sequences and patterns, the bottom is for automation and audio

if u have a new file u can simply click on the lower part of the playlist and a browse section come up and u can select which audio file u want in the playlist as long as it is compatible with fruity, u can now use mp3 files on Fruity 6 : p

if that doesnt work then open up the step sequencer (F6) and right click on one of the channels....

Insert ---> Audio Clip

Straight away the channel settings appear and u can click on the folder icon to browse for your file

once loaded the file will appear as a wave form that is visable, u can click and drag this into the playlist

hope i helped dude

TimeBender
TimeBender
  • Member since: Nov. 19, 2004
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 14
Blank Slate
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-06-08 22:03:34 Reply

At 6/7/06 11:37 PM, -ZENON- wrote:
At 6/7/06 09:54 PM, AmeerThePrince wrote: how would I create one of those?
If you wanna change the volume opn something, right click on the knob that changes the volume on it, if you wanna change the pitch, right click on the knob for that,

Holy crap that was some massive help, thanks alot!

PERVOK
PERVOK
  • Member since: Apr. 18, 2005
  • Offline.
Forum Stats
Member
Level 22
Blank Slate
Response to Ask your FruityLoops questions here 2006-06-08 23:47:21 Reply

At 6/8/06 10:03 PM, AmeerThePrince wrote:
At 6/7/06 11:37 PM, -ZENON- wrote:
At 6/7/06 09:54 PM, AmeerThePrince wrote: how would I create one of those?
If you wanna change the volume opn something, right click on the knob that changes the volume on it, if you wanna change the pitch, right click on the knob for that,
Holy crap that was some massive help, thanks alot!

Its no problem man. Don't be afraid to ask if you have additional questions.


pervokative.bandcamp.com

pervokatively provocative perverted person